maart, 2020

2020di31maa00:00za31okt00:00evenementen tot 1 september a.s. zijn afgelast en of uitgesteldExpositie Sporen van VrijheidMarkt 3Thema:Herdenken & verdiepen

Meer

Event Details

vanaf 31 maart t/m 31 oktober 2020

“Sporen van Vrijheid” is een professionele tentoonstelling met bijzondere verhalen over de kostbare vrijheid. Negen personen uit de regio vertellen hun verhaal van toen en nu.

De verhalen zijn gerangschikt onder drie thema’s: verdriet, afstand en verbroedering.

Per thema komen drie personen aan het woord over vrij zijn: een Nederlander, een Duitser en iemand met een eigentijds verhaal, die recent een oorlogssituatie heeft meegemaakt of nog dagelijks lijdt aan de gevolgen daarvan.

De expositie bevat ook een lokaal deel, daarin wordt aandacht besteed aan de situatie in de gemeente Dinxperlo tijdens de oorlogsjaren. Vooral de laatste jaren van de bezetting 1944/1945 en de bevrijding worden belicht. Aan de orde komen o.a: mobilisatie, 10 mei 1940, inkwartiering, tewerkstelling, onderduiken, verzet, onveiligheid, verduistering, beschietingen, schuilkelder, bevrijding, wederopbouw en de groeiende samenwerking met Suderwick.

 Een groot diorama vormt het sluitstuk van de expositie. Hierin zijn bijzondere voorwerpen opgesteld uit de plaatselijke verzameling van René en Mark Westendorp.

 

Tijd

Maart 31 (Dinsdag) 00:00 - Oktober 31 (Zaterdag) 00:00

Locatie

Grenslandmuseum

Markt 3

Organisator