april, 2020

2020zo19apr10:0012:00evenementen tot 1 september a.s. zijn afgelast en of uitgesteldTent-kerkdienst 'Tot Vrijheid geroepen'Helmkamp DinxperloThema:Herdenken & verdiepen

Meer

Event Details

19 april 2020

 Een gezamenlijke Duits-Nederlandse dienst, hoe bijzonder is dat! We vieren dan ook iets heel bijzonders: al 75 jaar leven we in vrede en vrijheid met elkaar.

Als gelovigen van beide kanten van de grens willen we dat samen vieren. We willen God danken voor de vrijheid, waarin we mogen leven. Ook willen we stil staan bij de opdracht die God ons geeft om die vrijheid in stand te houden.

Op zondag 19 april mogen we als kerken gebruik maken van de feesttent van de Dinxperlose V.V.N.F. Hier houden we een gezamenlijke dienst van de Evangelisch -reformierte Kirchengemeinde Suderwick/Spork, de Katholische St. Michaelkirche Suderwick, de Protestantse gemeente te Dinxperlo, de RK Goede Herderkerk Dinxperlo en de RK Petrus en Paulus Breedenbroek.

De voorgangers zijn ds. Peter Bochanen, pastoor Ansgar Drees, diaken Jan van Heugten en predikant Jens Neuhaus. Muzikale medewerking wordt verleend door Harmonie St. Antonius en een gezamenlijk koor bestaande uit leden van de cantorij van de Protestantse gemeente te Dinxperlo, het RK koor Breedenbroek – Dinxperlo en het RK koor St. Michaelkirche onder leiding van Frank Knikkink.

Deze dienst is onderdeel van een estafette van diensten in de gemeenten Aalten en Bocholt. Deze estafette is op 12 januari van start gegaan in de synagoge in Aalten en loopt tot 3 mei. Een overzicht van deze estafette en een korte impressies van activiteiten die hebben plaatsgevonden, vindt u op de Nederlands-Duitse website http://www.geroepentotvrijheid.nl

De dienst op zondag 19 april begint om 10.00 uur. Plaats van samenkomst is de feesttent aan de Helmkamp in Dinxperlo. Er staan 800 stoelen klaar. Iedereen is van harte welkom. Wie slecht ter been is kan met een rolstoel vanaf de straat naar de ingang van de tent worden gereden.

 

Tijd

(Zondag) 10:00 - 12:00

Locatie

Tent

Helmkamp Dinxperlo